четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Песни, които те карат да си мислиш, че можеш да танцуваш

source: тук Обикновено реагирам като русото момиче като чуя любима песен xD

Да, това няма нищо общо с модата, но пък има общо между модата и танците – и двете са мои страсти! И днес, попадайки случайно на Flashdance, просто не устоях и слушах цял ден такива песнички.

Irene Cara - What a feeling

Най-най-иконичният танцов филм ЕВЪР! “Флашденс” е абсолютно задължителен за гледане! Помня, че като бях по-малка и танцувах из вкъщи именно мама ми каза за филма и с какъв трепет го гледах. Сцената с танца, разбира се, е абсолютно култова.

Тя btw е свързана с друга невероятна песен за танцуване:

Geri Halliwell - It's Raining Men

Клипът е изцяло взет като идея от Флашденс, песента май също не е оригинална, но какво ви пука? Валят мъже, момичета!

Следващ култов танцов филм е… “Мръсни танци”, разбира се, трябва ли изобщо да го казвам?!

Bill Medley and Jennifer Warnes – “Time of my life”

Гледали ли сте филма “Crazy, stupid, love”? Ако не сте, поправете грешката! Та в него има една сцена, в която Райън Гослинг разкрива на Ема Стоун (героите, де) тайната на това как вкарва жените в леглото си – с това, че може направи онази сцена от Dirty Dancing, в която момичето се затичва към него, а той я вдига във въздуха. Като жена казвам – мда, това би проработило! Определено!

След Патрик Суейзи е време за малко Джон Траволта и Оливия Нютън Джон.

Никога не съм харесвала филма, но това не означава, че не полудявам като чуя тази песен!

Няколко думи за Краля – Той. Е. Кралят. На. Съвършените. Песни. За. Танцуване. Дами и господа, Майкъл Джексън може да ви вдигне на крака! Принципно обикновено ще изберат “Billie Jean” и “Thriller”, но за мен “Smooth criminal” e напълно и тотално неустоима!

Michael Jackson – Smooth Criminal

И една песен, който може би не е най-известната на света, но е по-силна от мен! Дори като я слушам по улиците не се удържам да танцувам!

Darin – Step up

 

За малко да забравя! ABBA – още едно име от пантеона на поп музиката и великата Dancing Queen

Много е надъхваща – много е приятно някой да ти пее “you can dance, you can jive”. В този момент съм по-кръшна от всякога!

Тази песен пък веднага ме подсеща за Георги Христов! Да, да, точно така! Неговата “Танцувай Саманта” е копие на “Dancing queen” по смисъл .. и я обожавам!

 

А вас кои песни ви карат да подскочите от мястото си?

Няма коментари :

Публикуване на коментар