петък, 11 март 2011 г.

Най-доброто от модната седмица в Париж

Париж, Париж… Ах, колко обичам Париж! Може би се дължи на факта, че именно тук дизайнерите представят оново, което ми е най на сърце – красиви рокли, триумф на женствеността, Dior, Chanel… Този сезон беше малко помрачен от целия случай с Галиано, както и клюките за YSL. Сякаш в Париж ври и кипи и предстоят куп рокади по главните постове на най-важните модни къщи. Честно казано е малко тъжно как разни клюки насам и натам могат да имат такова влияние, ама… Иначе моите фаворити са Alexander McQueen, Elie Saab, Giambattista Valli, Valentino, Martin Grant и задължителното представяне на Chanel и Dior.

 

В колекцията на Alexander McQueen нямаше абсолютно нищо изненадващо. И все пак е страхотна.

Разгледай цялата колекция тук!

Първите два костюма, които се виждат на картинката горе, за мен за абсолютно страхотни. Винаги съм обичала ризи с панделки. Мисля си обаче, че Chanel има нужда от нещо ново. Разбирам, че туидът е символът на марката, ноо все пак. И с тези островърхи черни обувки на нисък ток Карл Лагерфелд за пореден път доказва, че дизайнът на обувки не му се отдава много-много.

Разгледай цялата колекция тук!

Тази колекция има сантиментална стойност – последната на Галиано за Dior. Звучи… тъжно, неочаквано, дори нелепо, нали? До последно си мислех, че цялата работа с уволнението му не е съвсем истина, но за съжаление май само в моите мисли нещата седяха така. Иначе колекцията има различни лица. В началото започва доста грубо и не ми харесва особено (няма тоалети от тази част на картинката горе), където са съчетани синьо-зелени тонове и много напластяване. Към края обаче колекцията става типично нежна, женствена, страхотна. И съм тотално влюбена в малката рокличка, последна на картинката горе.

Разгледай цялата колекция тук!

Всички знаем в какво е най-добър Elie Saab – в създаванео на рокли, които жените мечтаят да носят. Любимата ми част е в телесни тонове. Поредицата от красиви рокли, които сякаш се сливат с тялото, е страхотна.

Разгледай цялата колекция тук!

Прозрачни материи, дантела, неутрални цветове – това са основните елементи в есенно-зимната колекция на Valentino. Дългите рокли със затворено до шията деколте в пастелни цветове и деликатни принтове също намират място. А обувките няма да ги коментирам – ужасни са.

Разгледай цялата колекция тук!

Не точно това си представя човек като чуе есенно-зимна колекция. Цветовете са ярки, дължините – къси, ръкавите – липсват. Основните цветове са червеникаво-оранжево кафяво и бяло, които се преплитат в различни геометрични форми.

Разгледай цялата колекция тук!

Няма коментари :

Публикуване на коментар