сряда, 29 декември 2010 г.

Отвратително! Деца в Vogue Paris Dec. 2010

Отвратително! Ужасно! Сесията с малки момиченца за декемврийския брой на Vogue Paris, който е изцяло редактиран от Том Форд по покана на Карин Ройтфелд, е меко казано неприемлива за мен.

Още преди около месец бях попаднала на една снимка от нея и се ужасих. Няколко снимки по-късно и вече съм тотално скандализирана. Малки момичета с тежък вечерен грим, с високи токчета и предизвикателни пози. КАКВО ПО ДЯОВОЛИТЕ?

Разбирам, че Карин и Том се смятат за много недосегаеми, но всяко нещо си има граници. НЯКАКВИ! Да, харесвам бунтарството на Карин. Софи Марсо с цигара на корицата през август 2003, Диана Дондо на корицата ноември 2003, на която се вижда едната й гърда, рекламата кампания за Gucci с интимната прическа във форма на G или календарът за 2011г., който май събира всичко казано досега… Но малки момичета, които се опитват да ги направят на каки с нелеп грим, пози и дрехи? Не, твърдо не! Признавам, че сигурно и аз съм изглеждала по същия начин в обувките, дрехите и гримовете на мама, но това означава ли, че е хубаво? Не е ли достатъчно това, че по подиумите се разхождат 14-15-16 годишни момичета, за да представят дрехи, които се купуват от жени на 30-40-50 години? Абсурдно, нелепо е…

1 коментар :

  1. Малко крайно е мнението,което си изразила .. Според мен цялата фотосесия си има нещо голямо и красиво,което се крие на заден план. Както сама каза вече тези дрехи,висша мода са главно в сектора на по-добре осигурените жени, което веднаги ни препраща на възрастова група 25 + . Може би Карин и Форд са искали просто да направят една ретроспекция, да покажат как всяко момиченце мечтае да порасне, да носи красиви дрехи и да изглежда като "каките" от страниците на списанията. Сама също отбеляза,че ти също си го правила,аз съм го правила, всяко малко момиченце го прави, но именно защото то е част от порастването, от избирането на свой собствен път и утвърждаването на всяко момиченце като млада жена.Сппоред мен концепцията е всяка жена да си припомни детството, многобройните игри с дрехите и обувките на мама и как от малкото момиченце пръскащо се скришом с Шанел №5 на майка си, днес седи и разглежда библията нна модата .. Вярно е че изглежда доста неестествено и дори леко гротеско, но според мен е по-добрият вариант от това,което се случва в днешното общество, по-добре от снимки на деца показали спедни пръсти на будители или пушейки зад училище ....

    Въпреки с доста модерна концепция, фотосесията няма за цел да ни покаже какви ще бъдат децата в бъдеще, а какви сме били ние в миналото .. :)

    ОтговорИзтриване