сряда, 8 декември 2010 г.

Chanel Pre-fall 2011– Византийски лукс

Колекцията на Chanel pre-fall 2011 e вдъхновена от Византия. И е страхотна! Толкова е… вдъхновяваща! Карл Лагерфелд казва, че за негово вдъхновение е служела императрица Теодора: “Теодора е била цирков артист, а се е превърнала в императрица на Византия. По същия начин Коко Шанел е била неизвестна певица, а се е превърнала в императрица на модата.”

 

За модерните императрици, които са клиенти на Шанел, колекцията предлага наистина красиви костюми, великолепно украсени със златни верижки, плитки, украсени с камъни копчета, пера и ресни. За вечерното облекло има разкошни сатенени рокли със сериозна декорация с мозаична бродерия. По-мек вариант са черните копринени рокли със змийски камъчета. Една от най-добрите визии е разкошната свободна и само частично декорирана копринена рокля в цвят слива. Тя просто изглежда създадена, за да се разходи по червения килим!

Единствената ми критика е сериозната липса на червено. Има няколко модела с червени ботушки, ноо са крайно недостатъчни! Нека не забравяме, че за Византия пурпурът е най-важният цвят, символ на власт, сила, благородство.

Нямам търпение да излязат снимки в близък план, защото си умииирам да видя детайлите.

Няма коментари :

Публикуване на коментар