петък, 25 февруари 2011 г.

Gucci празнува своето 90то шоу

Леле, знам, че съм “изяла” много – половината NFW, цялата LFW, но аз по принцип предпочитам пост фактум писане. Но този път не мога да се сдържа. Ама никак! Още през първия ден на Миланската модна седмица видяхме страхотни ревюта, но това на Gucci.. О, да, това е истинска красота!

петък, 18 февруари 2011 г.

Най-доброто от модната седмица в Ню Йорк – първа част

Вчера приключи седмицата на модата в Ню Йорк, на която десетки дизайнери представиха прет-а-порте колекциите си за сезон есен-зима 2011/2012. От днес ще трябва да се пренесем в Лондон. Междувременно обаче мисля да се изкажа по адрес на вече изминалата модна фиеста. В два поста подред ще представя моите фаворити. В този пост това са Alexander Wang, Daryl K, Prabal Gurung, Lela Rose, Preen и Diane von Furstenberg.

събота, 12 февруари 2011 г.

Christian Siriano или къде по дяволите е оригиналността

Йей! Сезонът на модните седмици започна! Вече съм се пренесла мисловно в Ню Йорк и се чувствам като някоя ВИП личност – присъствам на абсолютно всяко ревю! И, разбира се, това на Christian Siriano не направи изключение. Само че притеснителното е, че колекцията му болезнено НЕ Е изключение, а напротив – прилича на кръпки от чужди ревюта през последните години. Малко Givenchy тук, малко Louis Vuitton там, щипка Alexander McQueen  и – о! небеса! – имам си колекция. Да де аз все си мисля, че дизайнер, представящ колекция на събитие от ранга на New York Fashion Week, трябва да е поне малко от малко оригинален. Да е творец, да прави нещо, а не да копира на поразия.

Примерите не са един или два: