понеделник, 28 ноември 2011 г.

Tom Ford make up

Преди няколко месеца бях чула, че Том Форд ще пуска beauty линия. Оттогава нищо не бях чула по въпроса, не съм се и интересувала. Така де.. Едно е да зяпаш рокли, които никога няма да облечеш, но да зяпаш сенки за очи, които никога няма да имаш, вече е малко ъъ странно. Е, днес съм “ъъ малко странна”, защото реших да си плакна очите в close-ups na прочутата палитра Naked на Urban Decay и някак по между другото попаднах на пост за сенките на Том Форд в The beauty look book. Господи, изглеждат толкова съвършено! На снимка, разбира се, нищо не може да се прецени. За гримовете е важна трайността, наситеността, цветовете… Но пак изглеждат бооожествено.

Та какво включва линията му… Ами май всичко. Червила, сенки, фон-дьо тени, ружове, четки, лакове…

Относно цените. Ами това е Том Форд, едва ли някой очаква да е евтино. Палитра сенки за очи можеш да си купиш за 78 долара, това са 110лв. К’во му плащаш! Разбира се, имената на цветовете са винаги прекрасни. Убедена съм, че си има отделна професия за хора, които да ги измислят. Титаниев пушек, виолетов мрак (първо бях решила, че е виолетова гъска, щеше да е доста готино), мъгла в Сахара, кобалтова треска (не рибата), полираната кехлибар, сребрист топаз, смачкан аметист, каков мираж, самурен коняк, златиста норка. А мъжете се затрудняват на тюркоазено и пепел от рози…

Молив за очи с марка Том Форд можеш да придобиеш за 35 долара, сиреч да кихнеш 50лв. Тук цветовете са по-ограничени – Полунощ, Насинено (сериозно?!?! за очи?!!??), Металически мъх, Металическа норка, Оникс и Еспресо.

Спиралата се предлага единствено в цвят гарваново за 42 долара (61лв.). Brow sculptor, какъвто и да е еквивалентът на български, е на същата цена. Естествено, отговаря на различните коси.

Червилата са 48 долара (70лв.) и са наистина в много цветове – от Черна орхидея до Натурална (ъъ) ванилия. Най-обещаващи ми се чинят Sable Smoke (nude цвят е) и Scarlet rouge (ярко червено), съдейки по снимките в Karla Sugar. Но си умирам да видя как седи някому Black Orchid.

Поправка: разбрах как ще изглежда:

(London Makeup Girl)

Глосът е 45 долара (66лв.) и е в по-малко цветове. Звучат особено завладяващо – Светлокафяво розово (хал хабер си нямам какво е това), Мокра виолетка, Изгубена череша, Абсолютно прасковено, Захарно розово, Love bruise (цвят Смучка звучи обещаващо, трябва да се признае), Розова вина, Розово в Сахара, Rose Crush и Naked.

За скромните 30 долара (някакви си 44лв.) лак за устни. Той карал устните да отразяват светлината и да се постигне полиран ефект. Накратко казано – безцветен гланц.

Traceless Foundation SPF15 (78 долара) претендира да е фон-дьо тен 3в1, който ти дава балансирана комбинация от сияние, жизненост и блясък. Много лека формула. Доколкото схващам е за по-възрастни клиентки (нормално, те дават толкова пари за козметика по-често), защото бил пълен с подбрани хранителни вещества, които стимулират естествено възстановяване на кожата. Антиоксидантите няма какво да ги споменаваме.  Цветовете са разочароващо малко – 12. Има го и под формата на стиск.

И ако си мислите, че това е всичко… Ама мен почна да ме домързява.

Прозрачна завършваща пудра (Translucent Finishing Powder) за 75 долара с аеро формула. Разсейва светлината и фиксира грима. В четири цвята. Още една пудра (Illuminating Powder Translucent), която пък прикрива несъвършенствата. Същата цена.

Руж (Cheek color) за 55 долара, сиреч 80лв. 6 цвята. Толкова.

Shade & Illumintе звучи като интересно име за продукт. Целта на този продукт е контуриране на лицето. Съгласна съм с Том Форд, че контурирането е есенциално за грима. То различава професионалистът от аматьора.  75 долара.

Хайлайтер под формата на молив за 52 долара. Не виждам нещо впечатляващо.

Лак за нокти – 30долара, да знаеш, че е на Том Форд – безценно. И отново любимите ми цветове – Горчива кучка (oh, yes!), Плътско червено, Похот в бордо, Димящо червено, Алено китайско (wtf?), Коралов пламък, Рижав огън, Пепелянка (колко подходящо за жени), Тъмна слива, Африканско виолетово, Трескаво розово, Индианско розово, Pink cruch, Норка брюле (?!?), Препечена захар и тривиалното Nude.

Ох, изморих се… Този човек верно всичко е направил.

Четки – за блендване на сенки ($55), за бронзант ($110), за устни ($45), за руж ($75), за опушен грим ($50), за очна линия ($50), за контур на сенките ($55), за контуриране ($70), за нанасяне на кремообразен ФДТ ($70), просто за ФДТ ($70), за сенки ($55) и за коректор ($60).

Сметката показва, че ако си купиш от всичко по 1 без четките – $691 (1015лв.) Ех, как ми се искаше да мога да хвърля 1000лв. за грим :/

Разбира се, много сериозен е въпросът – струва ли си ЧАК тези пари. Едва ли. Да, сигурно са свръх качествени, но няма как да бъда убедена, че не са надути изкуствено цените.

Източници:

http://www.fashionising.com/beauty/b--tom-ford-makeup-9127.html
http://www.temptalia.com/tom-ford-beauty-launches-cosmetics
http://karlasugar.net/2011/09/tom-ford-lipstick-2/

Няма коментари :

Публикуване на коментар