неделя, 1 май 2011 г.

Истинска приказка–кралската сватба

На 29 април се състоя сватбената церемония на принц Уилям и Катерин Мидълтън. Накратко – едно от най-красивите събития, които някога съм виждала. И не става дума само за пищност. Напротив – сватбата беше по-семпла от очакваното. Безценно беше настроението. Сякаш всичко е изпълнено с доброта и най-вече любов. Не знам дали е така, но Кейт и Уилям изглеждат истински влюбени. Те са на една възраст (за разлика от Даяна и Чарлз, които имат 13 години разлика), учили са в едно училище… Камерите уловиха погледите им – толкова нежни!

И така… Кейт пристигна на церемонията с кола заедно с баща си. Колата тръгна от Бъкингамския дворец, преминавайки край Кларънс Хаус, където бяха отседнали принц Уилям и принц Хари, както и през различни забележителности.

Роклята й е дело на Сара Бъртън за Alexander McQueen. Разкошна!

Между другото пръстенът, даден на Кей от Уилям, е на Даяна:

Церемонията се състоя в Уестминстърската катедрала. Няколко неща ми направиха впечатление – Кейт здраво, ама мнооого здраво стискаше ръката на баща си, видимо развълнувана. А докато изричаха клетвите си – о, как се гледаха!

След това Уилям и Катрин се качиха на каретата, с която пътуваха до Бъкингамския дворец. Там пък се състоя обядът за 650 гости и вечеря за 300. Двамата махаха много енергично от каретата!

После започна Голямото Чакане за Голямата Целувка! В това време се запознавах в тортите:

Иии после дойде моментът! Цялото кралско семейство излезе на балкона и двамата влюбени разгеле се целунаха!

(пс: физиономията на малката госпожица в долня ляв ъгъл е безценна!)

Уил и Кейт посмяха да повторят упражнението още веднъж, което не се хареса особено много на кралицата, така че скоропостижно след това всички се прибраха вътре.

Ето видео на целувките:

Официалните снимки:

Любимата ми:

Няма коментари :

Публикуване на коментар