събота, 8 януари 2011 г.

Еманюел Алт е новият главен редактор на Vogue Paris

Вече е официално – Conde Nast обявиха, че Еманюел Алт ще наследи главния редакторски пост на Карин Ройтфелд във Vogue Paris. Това не е особено голяма изненада, защото Еманюел работи от 2000г. /т.е. от назначението на Карин за EIC/ като моден редактор на изданието. “Vogue Paris върви много добре, така че исках се уверя, че ръководството на списанието ще бъде на поверено на някой, който ще осигури едновременно приемственост, внасяйки едновременно с това нов живот на изданието”, каза Хавиер Роматет, президент на Conde Nast France.

Алт е известна с нейния почти станал униформен стил – скини дънки и кожено яке. Работи за много френски списание, преди да стане част от Vogue. Еманюел и Карин бяха противоположности по отношение на стила – първата залага на по-мъжката, rock’n’roll визия, докато втората винаги е предпочитала да е по-секси, с подчертано скъпарски вид.

Назначението на Алт е обяснимо – тя е дясната ръка на Ройтфелд през цялото време, има много връзки с фотографи и изобщо хора от модните среди. Освен това тя е и по-комерсиална от Карин, някак по-свързана с обикновените хора. Дали това ще бъде добре за Vogue Paris обаче още не се знае.

Еманюел Алт встъпва в длъжност от 1 февруари 2011г.

Аз лично съм със смесени чувства… Еманюел е талантлива, способна, но дали става за EIC? Тя самата се облича доста еднообразно, предпочитанията й към определени дизайнери са очеизбождащи… Най-вероятно позицията ще е нейна за кратко време, колкото да се изчистят всички емоции, свързани с напускането на Карин.

Няма коментари :

Публикуване на коментар