събота, 23 март 2013 г.

Want it: court shoes

http://i1093.photobucket.com/albums/i427/calipso_atlasova/court-shies.jpg

Всички знаем, че новото модерно е добре забравеното старо. След години тържество на pumps обувките, а именно – убийствено високи, най-често с платформа, заоблени отпред, вече на мода са далеч по-сдържаните court shoes. Те са с умерено токче, без платформа, изрязани при пръстите и заострени отпред. Мхм, дам, точно това, което се носеше преди pumps!

Напоследък са страшно модерни. Далеч по-елегантни и съвсем не толкова вулгарни колкото токчетата с платформи отпред, те се радват на голям интерес сред знаменитостите.

петък, 22 март 2013 г.

Нежна като снежанка! Новата реклама на Diorsnow

Спомняте си приказката за Снежанка? Коси черни като абанос, устни червени като кръв и кожа бяла като сняг. Е, този път ще вземем само кожата бяла като сняг. Dior пуснаха реклама на козметичната си линия Diorsnow. Става дума за избелваща линия Diorsnow, предназначена най-вече за азиатския пазар.

Да поиграем на Шанел!

miroslava-duma-chanel-hong-kong-machine

Мирослава Дума качи няколко интересни снимки в своя Instagram с надпис “Hong Kog <3 Chanel <3”. На първата снимка се вижда машина за ловене на играчки,но… на Chanel, с ловече на пликчета на Шанел. Е, как да не ми се прииска на човек да поиграе? Не знам дали действието се развива в магазин на Chanel или просто на някоя откачено място, но идеите са жестоки! Дръпнатите винаги са си падали подобни креативни неща.

четвъртък, 21 март 2013 г.

Кийра Найтли играе Коко Шанел

keira-knightley-coco-mademoiselle-chanel

Спокойно, късометражен е! Филмът ще се режисира не от кой да е, а от Карл Лагерфелд, което, съгласете се, дава основания за добри прогнози. Филмът ще бъде заснет в крайбрежния град Дювил, в който през 1913 Коко Шанел открива първия си бутук с финансовата помощ на Бой Капел. Лентата ще бъде представена през май в Сингапур, където Шанел ще представят круизната си колекция (btw а пък Диор в Монако, cool). 

Според мен Кийра Найтли е един добър избор за подобна роля. Направи чудесни роли в “Гордост и предразсъдъци”, “Дукесата”, “Изкупление”, “Крал Артур”, а сега обира и овации за “Анна Каренина”. С положителност може да се каже, че тя има опит в исторически роли.

С нетърпение очаквам продължението на вълната Коко Шанел след  филмите “Коко преди Шанел”, “Коко и Игор” и постановката “Коко (Coco Chanel)” в 199!

Анди Уорхол в Christian Dior F/W 2013

http://i1093.photobucket.com/albums/i427/calipso_atlasova/dior-fw-2013.jpg
Вече можем да кажем поредна колекция на Раф Саймънс за Диор. Аз не бях точно най-щастливият човек на земята за това, че той пое Dior. Не писах за първата му колекция за Диор, която беше посрещната меко казано възторжено. Единствено се възмутих от това колко цветя са отишли за декорацията на стените (между другото ако още някой си мисли, че е оригинално, вижте Blumarine Spring/Summer 2009). Но все пак красотата й се разкриваше в детайлите.

Сега обаче става дума за последната колекция на Раф за Диор – fall/winter 2013, която е очевидно вдъхновена от ранни илюстрации на Анди Уорхол. Изненадващо за много хора той е правил и други неща освен цветните портрети на Мерлин Монро.